Klæd dit barn godt på efter årstiden

Termotøj børn

Klæd dit barn godt på efter årstiden

Her i Danmark har vi meget omskifteligt vejr. Om vinteren er det ofte koldt, vådt og blæsende, mens det om sommeren kan være både meget varmt og meget køligt. Vi siger ofte, at der ikke findes dårligt vejr, men kun forkert påklædning, og det er altså ikke helt forkert. Det er særligt vigtigt, at vores børn altid er klædt godt på efter vejret og årstiden, så de ikke bliver syge. Herunder får du nogle gode råd til at vælge det rigtige overtøj til dine børn.

Vælg termotøj til overgangsperioderne

Om foråret og efteråret kan det være særligt svært at finde ud af, hvilket tøj, dit barn skal have på. I overgangsperioderne er vejret nemlig ekstra omskifteligt, hvilket hurtigt kan føre til forkølelse. For at undgå, at dit barn bliver forkølet i overgangsperioderne, skal du sørge for at klæde det i flere lag. Vælg desuden materialer, der er temperaturregulerende og åndbare, så de heller ikke får det for varmt. Børnehavebørn tilbringer rigtig mange timer udenfor hver eneste dag, så det er vigtigt, at de er klædt godt på, så de hverken sveder eller fryser. Her er termotøj det helt perfekt valg. Termotøj børn er nemlig let for barnet at bevæge sig i, mens materialet holder barnet varmt og tørt. Termotøjet kan desuden sagtens bæres under regntøjet, hvis der skulle komme en lille byge.

Termotøj børn

Hold dit barn varmt og tørt om vinteren med en flyverdragt

Om vinteren kan det blive rigtig koldt i Danmark, og det er derfor nødvendigt at investere i en god flyverdragt. Flyverdragten holder nemlig barnet varm tog tørt, når det leger udenfor. Når du skal vælge en flyverdragt, bør du især kigge på vandsøjletrykket. Hvis vandsøjletrykket ikke er højt nok, risikerer du nemlig, at dit barn bliver koldt og vådt, da den ikke kan holde vandet ude. Sørg desuden for, at flyverdragten kan holde dit barn varmt helt ned til minus 15 graders kulde – og meget gerne endnu mere end det. Derudover er det også en god idé at vælge en flyverdragt, der har forstærkninger på knæ og bagdel. Disse områder er nemlig ekstra udsatte, når barnet slår sig løs på legepladsen.

Beskyt barnet imod solen og sommeren

Det danske sommervejr kan være noget omskifteligt. Den ene dag kan temperaturen nærme sig 30 grader, mens det kan være køligt med regn og blæst dagen efter. På de kølige dage har dit barn brug for en vindjakke, der kan beskytte det imod vinden. Det får desuden også brug for et godt sæt regntøj, så det stadig kan komme ud at lege, når der kommer en sommerbyge forbi. På de varme og solrige dage vil dit barn formodentlig ikke have brug for andet overtøj end en langærmet trøje. På disse dage er det til gengæld vigtigt at beskytte dit barn imod solens stråler. Sørg for at barnet altid er smurt ind i solcreme og iklæd kasket eller solhat, når I tilbringer tid i solen. På denne måde undgår du, at dit barns sarte hud bliver forbrændt af solstrålerne.