Kvindemoden ser igen ud til at blive mere feminin

kvinde shopping

Kvindemoden ser igen ud til at blive mere feminin


For bare få år siden var feminisme på alles læber, og det er det på mange måder stadig. Kvindekampen lader nemlig ikke til at være færdig. I hvert fald ikke med de mange krænkelsessager og meget andet i baghovedet. Som reaktion på feminismens fremgang i de seneste 5-10 år så vi også en maskulinisering af kvindemoden. For mange kvinder, bevidst eller ubevidst, var det vigtigt at vise, at man var stærk og kompetent. Man ville gerne vise, at man var lige så kompetent som mænd, hvormed moden på mange måder blev et ekko af tidligere tiders feminisme såsom i 70’erne.

Sofie Schnoor tøj

Desværre kom det også på bekostning af det feminine udtryk, der dermed blev set ned på. Hvad end det altså er fordi feminisme var en tendens, der nu igen trækker sig ind i det skjulte, eller fordi den bare har lært at omfavne det feminine, ser vi i dag mere feminin kvindemode.

Det er dog endnu meget blandt de mindre brands, der ikke har noget imod at træde lidt uden for konventionerne og gøre noget vovet. Tag for eksempel et kig på det endnu relativt unge brand Sofie Schnoor fra 2001. Sofie Schnoor tøj er udpræget feminint med fine, blomstrede kjoler, skjortebluser og meget andet lignende. Ikke desto mindre gemmer Sofie Schnoor tøj også på et skjult råt udtryk. På den måde er Sofie Schnoor tøj altså den perfekte forening af tidligere tiders tendenser, der dermed formår at skabe noget helt nyt.

kvinde der shopper

En del af en større tendens

Tilsyneladende er udtrykket i Sofie Schnoor tøj også noget helt nyt, som tiltaler den moderne kvinde. På trods af kun at have været til i omtrent 20 år, er Sofie Schnoor nemlig stormet frem og er blandt andet blevet bredt anerkendt for deres veldesignede og eksklusive sko. Generelt ser vi dog en tendens til, at danskerne, og ikke mindst tøjinteresserede kvinder, bevidst opsøger tøj fra mindre brands såsom Sofie Schnoor. Med Sofie Schnoor tøj får man nemlig noget, man ikke kan få på det generelle marked. Den tendens har dog også betydet succes for mange andre brands end Sofie Schnoor. Hvad end du kan lide udtrykket i Sofie Schnoor tøj eller ej, har du altså masser af mulighed for at udtrykke dig selv gennem det tøj, du tager på kroppen.

I sidste ende bør du nemlig ikke lade din personlige stil diktere af, hvorvidt det feminine snit er mere eller mindre populært denne måned. Gå i stedet i tøj, som du føler dig magtfuld og tilpas i. Så er det strengt taget lige meget, om det er i en feminint rå bluse fra Sofie Schnoor eller noget helt andet. Det må være noget af det, feminisme handler om. At finde sig til rette som kvinde i den måde, man gerne vil udstråle sin personlighed og femininitet.