Bliv sundere både mentalt og fysisk

Kvinde ryger e-cigaret

Bliv sundere både mentalt og fysisk

Vi ved, at vores mentale jeg hænger meget sammen med, hvornår vi har det rent fysisk. Hvis vi er stressede, så vil kroppen også reagere og lukke ned. Det er skræmmende, hvordan disse to ting påvirker hinanden, men også meget naturligt, og egentlig også meget godt.

Vi er et helt menneske, så vi må tage vare på hele os selv. Vi kan ikke bare slå hjernen fra og køre derudaf på højtryk. Læs med her for at blive klogere på netop dette emne.

Dit fysiske jeg

Vi får ofte tudet ørerne fulde af sundhedsråd fra sundhedsguruer. Men der er selvfølgelig noget om det. Det vil hjælpe dig på mange andre områder af dit liv, hvis du har en sund livsstil. Det kan være at skære ned på indtaget af fastfood og slik. Det kan være at begynde med at løbe nogle ture om ugen, gå ture eller dyrke noget sport. Eller det kan være at stoppe med at ryge og prøve e-cigaretter i stedet for, for eksempel Go Smoke.

E-cigaretter kan hjælpe dig på vejen til at kvitte smøgerne fuldstændigt. Dette er en rigtig god mulighed for at tage et skridt af gangen. Måske er det ikke muligt at droppe smøgerne med det samme, men så kan du tage første skridt på vejen med e cigaretter.

E cigaretter er et sundere alternativ, da du ikke får røg ned i lungerne, men damp. Disse er heller ikke omfattet af rygeloven. De fås med mange forskellige smage.

Dit mentale jeg

Det er lige så vigtigt at tage hånd om dit eget mentale jeg. I dag kan vores liv hurtigt blive grænseløse. Der er uanede tilbud og muligheder, som vi hele tiden skal forholde os til. Det er vigtigt, at du lærer at sætte grænser i en grænseløs verden. Du bliver nødt til nogle gange at sige fra eller sige, at du ikke kan. Ellers kan du rende til aktiviteter hele tiden, og det kan vi også blive stressede af.

Husk at tage tid til at tænke over livet og mærke livet. Gør noget af det der giver dig energi. Måske er det at gå en tur, bruge tid med familien eller være kreativ. Vi bliver nødt til at være i kontakt med os selv, så vi kan mærke, hvad der egentligt foregår.

Derudover kan det også være rigtig sundt at lave noget frivilligt arbejde, hvor vi fokuserer på andre mennesker end os selv. Ofte kan vi blive meget fokuserede på, hvordan vi selv har det, men indimellem er det også sundt at hjælpe andre og få fokus væk fra os selv.

Dit åndelige jeg

Måske er du troende, måske er du ikke. Uanset hvad kan det være godt at tænke over den slags ting. Det kan være, at du skal prøve at meditere eller prøve noget yoga for at finde ro i dig selv. Måske skal du prøve at tage i kirke en søndag, eller der er andre ting, du kan gøre for at blive klogere på verden og på liv og død.