Gode råd til at vælge den helt rigtige støvsuger

støvsuger

Gode råd til at vælge den helt rigtige støvsuger

Der findes næsten ikke noget mere tilfredsstillende end med et svuptag at tænde for støvsugeren og bare se, hvordan du efterlader et rent spor efter dig. Det er en hurtig og nem måde, at holde hjemmet rent på, og et rent hjem er trods alt noget, de fleste sætte pris på.

Men støvsugning kan også hurtigt blive en rigtig sur pligt, hvis ikke du har den rette støvsuger. For med den forkerte sugeevne eller med de forkerte mundstykker, så kan det hurtigt opsluge en masse unødvendig tid, som du ellers kunne bruge på noget andet. 

Derfor er det også vigtigt at vælge den rigtige støvsuger, så du slipper for at se støvsugning som en sur pligt, men i stedet kan nyde det, mens du holder dit hjem pænt og rent.

Inden du sætter jagten ind på en ny støvsuger

Men inden du bare køber en ny støvsuger, så er der en række ting, du lige bør overveje først. Der findes nemlig et hav af forskellige modeller og størrelser, som du kan vælge i mellem, og derfor er det en god idé på forhånd at overveje, hvad du har behov for.

Først og fremmest bør du skabe et overblik over, hvor stort et område, støvsugeren skal kunne dække. Bor du i et stort hus, er det en god idé med en lidt større maskine med stor kapacitet, så der er plads til mere snavs og skidt. Og bor du på flere etager, så er det nok en god ide at vælge en maskine, som er nem at tage med op og ned af trapper.

Husdyr og gulvtyper har stor betydning

Derudover har det også en betydning, om du har trægulve, fliser eller gulvtæpper, og om du har husdyr, som fælder.

For med både gulvtæpper og husdyr vil det kræve en støvsuger med god sugeevne, så du er sikker på at få alt snavs med på én gang.

Hvor meget må den støje?

En ting, som mange måske har en tendens til at glemme, når de skal købe en ny støvsuger, er, at sådan en maskine faktisk støjer en del. Du bør derfor nok på forhånd tænke over, hvor meget støj du kan klare fra din nye maskine. Og så er det en god idé at tage ud i en butik, hvor du kan se støvsugeren pakket ud. For i samme ombæring kan du lige slutte den til og høre, hvor meget den larmer.

Har du brug for ekstra udstyr?

Og så er der også hele spørgsmålet om, hvor meget ekstra udstyr, du har behov for ud over selve maskinen og mundstykket.

Til de fleste støvsugere hører i forvejen ekstra mundstykker, som er gode til for eksempel dørmåtter, møbler og gulvtæpper. Men har du behov for flere mundstykker, så kan det naturligvis sagtens købes ved siden af.

Behovet for ekstra udstyr må du helt selv vurdere, men et godt råd er lige at overveje, om det er ekstra udstyr, du rent faktisk kommer til at bruge.