Har du styr på de nye regler omkring moms?

One Stop Moms

Har du styr på de nye regler omkring moms?

Hvis du har en virksomhed, så er der nogle markedsregler, som det er ganske essentielt, at du overholder. Der er regler for, hvordan man må have en virksomhed i Danmark, fordi alle skal have de samme vilkår. Det går f.eks. ikke, at det kun er nogle virksomheder, der er berettiget til at betale skat. Hvis du har en virksomhed, der sender varer til udlandet, eller som måske har et lager i udlandet, så skal du være opmærksom på, at der er trådt nye regler i kraft vedrørende moms. Det er noget, som du kan lære mere om, hvis du læser med i denne artikel. 

Når du sælger til forbrugere i EU 

Der er interne regler for, hvordan moms fungerer afhængigt af, hvor du skal sende en varer hen. England er f.eks. ikke længere en del af Brexit, og det betyder, at der er kommet nye regler i forhold til moms. Det er noget, du skal være opmærksom på, så du er sikker på ikke at lave fejl. Du kan med fordel bruge One Stop Moms, når du skal registrere moms. Det er noget, som du nemt selv kan gøre inde på Tast Selv SKAT. Det er vigtigt, at du indberetter alt, for ellers kan det være, at der kommer fejl i regnskabet, og det er aldrig godt for en forretning. 

Har du lager i udlandet? 

Der er nogle virksomheder, der har lagre i andre lande, fordi det ganske simpelt er billigere. Det kan f.eks. være, at de også har flere kunder i det land, hvor lageret er. Så giver det jo god mening. Hvis du har lager i udlandet, så er der også nogle regler i forhold til moms, som du skal være opmærksom på. Det er f.eks. en lov, at du skal have et momsnummer. 

Sådan undgår du at lave fejl med moms 

Der er desværre mange virksomheder, der igennem årene er kommet til at indberette moms på en forkert måde, eller måske har indberettet for lidt. Når du skal beslutte, om du selv skal stå for at registrere din moms, så er det virkelig vigtigt, at du er realistisk omkring dine egne evner. Hvis du synes, at det er meget kompliceret, så er det altså ikke på det her område, du skal improvisere. Det kan nemlig ødelægge hele dit overblik over virksomheden, hvis du ikke har styr på at betale din moms korrekt. Man hvordan sikrer man sig så, at man ikke laver fejl? Der er faktisk nogle, der arbejder med at hjælpe virksomheder med at indberette og betale moms korrekt. Det kan virkelig være indviklet, og det kan det også særligt fordi, at der som sagt kan være forskellige moms-regler i forhold til, hvor du skal sende en varer hen. Hvis du vil være sikker på, at din momsregning er i orden, så kan du med fordel vælge at få assistance af nogen, der arbejder med det. Det kan være, at du på et tidspunkt bliver så klog på det, at du selv kan overtage.