Opret et testamente og bestem hvem der skal arve efter dig

testamente

Opret et testamente og bestem hvem der skal arve efter dig

Der er mange ting ved fremtiden man ikke kan forudsige, selvom man måske ville ønske man kunne. Der er mange ting man ikke har svaret på, dette er for eksempel hvad sker der efter ens død. Dette kan man ikke forudsige, og der er ingen måde at få svaret på. Dog er der er en ting der er sikker. Det er at efter ens død, så vil der være nogle der står til at skulle arve ens formue.  

Hvis du gerne vil have noget at skulle have sagt efter du er død, så kan det være en idé at oprette et testamente, på denne måde kan du bestemme hvem der skulle arve din formue, efter du er død. 

Oprettelse af et testamente  

Når du opretter dit testamente, har du muligheden for at bestemme hvem der skal arve efter dig, uanset hvordan de er relateret til dig. Dette betyder også at hvis du har et familiemedlem, som du ikke længere snakker med, eller bare ikke enes med, så kan du vælge at de ikke skal arve noget, når du dør. 

Hvad koster det at lave et testamente? Når du skal oprette et testamente, skal du betale et gebyr på 300 kr. til en notar. Det er vigtigt at dokumentet bliver underskrevet foran en notar, for at dokumentet vil være juridisk gyldigt. Derudover er det også anbefalet at du for juridisk hjælp til at formulere dit testamente, for at være sikker på at der ikke vil være nogle juridiske problemer senere hen. 

Derfor kan det være en god idé at oprette et testamente 

Hvis du ikke opretter et testamente, er der arvelovens regler, der bestemmer hvem der kommer til at arve din formue efter du dør. Dette er afhængig af om du er gift, har børn, børnebørn. Hvis du ikke har nogle levende relativer, som ifølge arveloven har rettighed til at arve, så går hele arven til staten. Hvilket mange danske borgere ikke er tilfredse med, og derfor vælger at oprette et testamente. 

Dette kan du dog undgå hvis du vælger at oprette et testamente. I et testamente kan du bestemme hvem der skal arve efter dig, og hvor meget de skal arve efter dig. Du uden problemer gå hen og bestemme for eksempel at ægtefællen skal have 50%, børnene skal have 25% og søskende skal have 25%. Med et testamente har du frie tøjler til at bestemme. Dette betyder også at du kan vælge at dine fætre og kusiner skal arve noget, hvis du ønsker dette. Fætre og kusiner kan kun arve noget hvis du skriver det ned i et testamente, da de ikke, ifølge arvelovens regler, har rettighed til at arve efter dig. 

Det kan derfor være en god idé at oprette et testamente, hvis du ønsker at bestemme hvem der skal arve efter dig. Det er nemlig ikke altid at man er enig med arvelovens regler, og den eneste måde hvorpå du kan undgå dem, er ved at oprette et testamente.