Sådan kommer du godt i gang med svømmesporten

hammam håndklæde

Sådan kommer du godt i gang med svømmesporten

Svømning er både godt og sundt. Det er en sportsgren, som hjælper dig med at bevæge alle dine muskler, og samtidig er det noget, der virkelig kan mærkes på formen. Derfor er svømning helt ideelt, hvis du leder efter en ny sportsgren, du kan dyrke i fritiden. Det er samtidig også afslappede at ligge i vandet, så det handler ikke kun om motion, men også om at koble af og fordybe sig i noget andet end arbejdet.  

Hvis du gerne vil i gang med at svømme, men ikke helt ved, hvordan du skal gribe det an, så læs med her.  

Få fat i det rigtige udstyr fra start 

Det er helt essentielt, at du har det rigtige udstyr, når du begynder at svømme. Her er sådan noget som badetøj, svømmebriller og en god drikkedunk naturligvis højt på listen. Herudover er håndklædet også noget, du virkelig bare skal have styr på. Det er især tilfældet, fordi der er stor forskel på, hvilket håndklæde du bruger. Det kan være rart med et stort, blødt håndklæde, men det fylder også meget i tasken, og så er det længe om at tørre.  

Det kan især være et problem, hvis du svømmer flere gange om ugen. I stedet kan du overveje et hurtigttørrende håndklæde. Dem kan du eksempelvis finde på https://bohobeach.shop/. Hurtigttørrende håndklæder er supersmarte, fordi de ikke ligger og bliver ulækre og jordslåede, efter svømningen er overstået. Så er de også ekstraabsorberede, hvilket vil sige, at du hurtigt og nemt kan blive tør, når du kommer op ad vandet. Det er en god løsning for dig, der gerne vil godt i gang med at svømme fra start. Der er bare ikke noget mere irriterende, end når tilbehøret ikke er på plads, så sørg for at have styr på den detalje fra start.  

Sæt realistiske målsætninger 

Mange af os har det sådan, at vi slet ikke kan vente med at komme godt i gang, når vi starter på en ny sport. I denne forbindelse kan vi hurtigt komme til at tage lige lovligt meget på vores skuldre, og så ender det med at blive lidt for meget. Derfor er det supervigtigt, at du begynder fra et niveau, du kan overskue.  

Det er ikke altid helt nemt at gennemskue, hvor lange distancer og hvilke svømmearter, du skal tage hul på. I nogle tilfælde kan det godt betale sig at starte et samarbejde med en træner, der kan udvikle programmer til dig og hjælpe dig med at forbedre din teknik. Det er ret vigtigt, at du ikke bare går i gang med at svømme frem og tilbage uden nogen struktur i dine træningspas. Det bliver hurtigt utroligt kedeligt, og det er også grunden til, at man dropper svømningen som motionsform efter et par måneder. 

Hvis du vil starte på den bedst mulige måde, er det en stor fordel at planlægge på forhånd, hvilke serier du vil svømme. På den måde skaber du variation både i distance, svømmeart og fart. Det gør en stor forskel, og det er helt sikkert noget, du vil blive glad for på sigt.