Skab et roligt og velfungerende miljø med Tatami måtter

tatami måtte

Skab et roligt og velfungerende miljø med Tatami måtter

Der er ikke mange af os, der tænker over det. Men når det kommer til vores søvn, så er der tale om noget af det aboslut vigtigste for os i hverdagen, og derfor er dette ikke noget, som vi bør gå på kompromis med. Når vi sover, får vi ladet op, og vi får den energi, som vi skal bruge den efterfølgende dag. Og når vi bruger så mange timer hvert døgn i vores soveværelse og særligt vores seng, er det derfor også vigtigt med et rart miljø, som netop indgyder til ro og afslapning.

Når du gerne vil have et charmerende udtryk i dit soveværelse med en Tatamiseng

Derfor er det vigtigt, at du grundigt overvejer den måde, som du vælger at indrette dit soveværelse på. Og særligt din seng er essentiel. Noget af det, der vinder stort indpas for tiden, er en Tatami måtte, som du blandt andet kan købe online, hvis du tager et kig inden for på en side som; https://futon.dk/. Med en Tatami måtte er der tale om måtter, der er japansk inspirerede. Disse vinder efterhånden frem i Vesten hos dem, der gerne vil skabe et charmerende sengemiljø med blandt andet lavtliggende madrasser. Måtterne sørger nemlig for et smukt omrids, der giver et flot, anderledes og behageligt sovemiljø.

Der er mange fordele ved Tatami måtter – her er der et oprids af dem

De japanske Tatami måtter er lavet på traditionel vis. Og det er noget, der gælder lige fra de materialer, som der benyttes til de syninger, der holder det hele samlet. Og det betyder, at der er flere gode egenskaber, som du kan nyde godt af. De er med til at skabe et sundere indeklima, de er fugtregulerende, de er isolerende, de er temperaturregulerende, og de er mølsikre. Det skyldes, at de er lavet af risstrå, som netop optager og opløser kuldioixden i et rum. Derfor skaber de et sundere klima på helt naturlig og effektiv vis ved blandt andet at mindske fugten i et rum. Derudover forhindrer de også kulde fra gulvet i at komme fra gulvet op i madrassen, hvorfor de vil være kolde om sommeren og omvendt varme om vinteren.

brug dine Tatami måtter som sengebund eller som blødt gulv på børneværelset

Før i tiden blev måtterne brugt på gulve i Japan, og derfor var det udelukket at bære sko indendørs. De originale måtter var håndlavede og grønne, men efterhånden modnedes de, og derfor fik de en flot gul farve. I dag bliver måtterne ofte anvendt som sengebund eller som træningsgulve til kampidræt. Det betyder, at du kan bruge måtterne i et helt rum, når du vil skabe et helt nyt look og udtryk i det. De giver en varm følelse, hvilket især er en fordel i et større rum. De kan også lægges i for eksempel et børneværelse og dermed giver masser af sikkerhed og mulighed for tumeleg uden, at der sker skader på grund af det hårde gulv under.