Styrk dine kompetencer med praktik i udlandet

praktik i udlandet

Styrk dine kompetencer med praktik i udlandet

I Danmark er vores skolesystem opbygget på den måde, at vi her et stort fokus på karakterer – ofte er det nemlig vores snit fra gymnasiet, som afgør, hvorvidt vi kan komme ind på vores drømmeuddannelse eller ej. At vi lægger så meget vægt på snit, det kan man jo synes, hvad man vil om. 

Skulle du dog være en af de elever, som ikke har snittet til at komme ind på din drømmeuddannelse, så kan du styrke dine kompetencer og dermed din chance for at komme ind gennem kvote 2 med praktik i udlandet. 

Tag på praktik i udlandet med Try Medics

Hvis du drømmer om at uddanne dig til en position inden for den medicinske verden, så bør du overveje at tage på praktik i udlandet med Try Medics. Her kommer du nemlig ud og prøver på egen krop, hvad det vil sige at arbejde som sygeplejerske, læge eller andre stillinger. 

Når du tager på praktik i udlandet med Try Medics, så vil du som udgangspunkt blive sent til et land, hvor der mangler sundhedspersonale. Det vil for eksempel sige, at du kan komme til steder såsom Afrika, hvor der generelt mangler læger og sygeplejersker til at hjælpe befolkningen. 

På den måder bliver der altså slået to fluer med ét smæk; du får mulighed for at få erfaring inden for det område, som du gerne vil uddanne dig indenfor, imens befolkningen i det land, som du bliver sendt til, får en bedre service og hjælp.

Øv dine sprogevner

Uanset om du tager praktik i udlandet med Try Medics eller ej, så vil du kunne styrke dine sprogevner. Dette er da også en god grund til at tage afsted, selv hvis du ikke vil arbejde inden for sundhedsbranchen. 

Vil du i stedet gerne læse humaniora i forhold til sprogfag, så kan praktisk i udlandet også sagtens være en super god ide. Vil du for eksempel gerne læse fransk, engelsk, tysk, japansk eller helt femte sprog, så er det oplagt at rejse til et land, hvor dette sprog bliver talt som modersmålet. 

På den måde kan du øve dig i sproget, sådan at du får en stor fordel, når du starter på dit nye studie, eller hvis du netop skal søge ind gennem kvote 2. 

Gør det for at udvikle dig som menneske

Det kan også være, at du allerede er kommet ind på dit drømmestudie, men derimod gerne vil udvikle dig som menneske. Så er det ligeledes oplagt at tage på praktik i udlandet, da du dermed virkelig kommer uden for dine trykke rammer, og dermed kan komme til at udfordre dig selv. 

Det er nemlig igennem det at stå på egne ben, at vi mennesker virkelig udvikler os, og praktik i udlandet kan virkelig være med til at sørge for, at du skal tage vare på dig selv langt væk fra dine vante rammer.