Træning med en vægtstang er effektiv

Træning med en vægtstang er effektiv

Det kan virke lidt gammeldags, men træning med vægte, en vægtstang og tilbehør til disse er utrolig effektiv træning. Modsat når du træner med maskiner, får du bedre fat på de mindre muskler, og bygger et godt fundament af styrke.

Hvad er en håndvægte

Vægte til træning er helt basalt jern udformet, så det kan benyttes til vægttræning. En vægtstang er en vægt med håndtag eller greb, og med plads til, at der kan sættes vægtskiver på og dermed tilføre vægt efter behov. En vægtstang som dem de fører hos Sagatrim, kan bruges til en lang række forskellige former for træning. Med en vægtstang kan du træne en bred variation af muskelgrupper i hele kroppen. Størrelsen og kapaciteten kan variere.

Hvordan bruges vægtstang og vægtskiver

De senere år er der kommet en række nye produkter på markedet, der kan hjælpe dig med at optimere din træning med vægte. Eksempelvis er Kettlebells meget populære, og er blevet en integreret del af manges træning. Kettlebells giver nogle træningsmuligheder der både er sjove og effektive. Og du behøver ikke meget plads for at kunne træne hele kroppen plus god konditionstræning.

vægtstang

Traditionelle håndvægte

De traditionelle håndvægte findes naturligvis i en række forskellige udgaver. De findes med et fast antal kg på eller med skiver, der kan tage af og på. Sidstnævnte giver flere muligheder, og kan fås med et kliksystem, der gør det rigtigt hurtigt at skifte helt fra 1,25 kg og helt op til 25 kg via vægtskiver. Et meget fleksibelt og effektivt træningsredskab.

Fordele ved at træne med vægte

En af de store fordele ved at træne med vægtstænger, håndvægte og vægtskiver er, at det er muligt at aktivere både de store, men også de mindre muskler. Med et godt kendskab til øvelser og brug af vægte kan du opnår fantastiske resultater via den belastning som træning med en vægtstang giver.

Hvem vægttræner?

Når man hører om vægttræning sætter mange det i forbindelse med bodybuilding, vægtløftning, stærkmandskonkurrencer eller måske atletik. Men det er langt fra kun i sportsgrene med muskelstyrke i centrum at vægttræning er en gavnlig ting. Vægttræning med håndvægte kan i rigtig mange sportsgrene bruge som et supplement til den daglige træning. Ofte kan man opnår stor forbedring med at bygge noget muskelstyrke på. Men vægttræning kan bruges til rigtig meget andet. Mange vægttræner for at se godt ud og få en trimmet krop. Men helt basalt giver vægttræning også bare et overskud og en selvtillid, der kan bruges i en travl hverdag.

Træningsprogrammer

Det er en god ide at træne efter en træningsprogram, når der trænes med en vægtstang og andre vægte. Du skal gøre dig det klart, hvad du gerne vil opnå med din træning, og derefter få lagt et program, der har fokus på at opnå det ønskede resultat. Det kan være svært for en nybegynder, og det anbefales at du får hjælp fra en, der er erfaren med at træne med vægtstænger. Med tiden opnår du dog en bedre føling med din krop, og kan selv justere din træning efter behov.