Anatomi i adventsgave

adventsgave

Anatomi i adventsgave


I december måned er der altid 4 søndage om til jul, som vi kalder adventssøndage. Her er det almindeligt at give hinanden en gave. Du giver måske dine børn en gave, når det er advent. En gave, der tager lidt forskud på julen med de mange gaver.

Der er uendelige muligheder for, hvad en adventsgave kan indeholde. En af mulighederne er, at du kan give dit barn noget lærerigt. Fx kan det være noget, der har at gøre med anatomi, så dit barn kan lære om det.

Finder du fire gaver, så har du en adventskalender. Er det fire gaver med anatomilegetøj, så bliver det en anatomiadventskalender.

En lærerig gave

Det kan være en god idé at give børn lærerige gaver til advent. Børn er jo i gang med at lære om livet, og der er meget at lære. Der er så meget, de endnu ikke ved. Det kan være smart at lege noget af al den viden ind. Og der findes heldigvis meget legetøj, som kan lære børn noget.

Har dit barn besluttet sig for en karrierevej eller har det fundet en stor interesse, så kan du udnytte det. Du kan vælge nogle gaver, som passer til det. Vil dit barn gerne være læge, så kan du give nogle gaver, der lærer barnet om anatomi. Skal karrierevejen nærmere være noget med maskiner, så kan du give nogle gaver, som handler om at bygge eller bruge maskiner.

pakke med anatomi

Forsød ventetiden

Adventsgaverne kan gøre december lidt sødere. For børn er det altid svært at vente til juleaften. Selv på selve dagen spørger de konstant, hvornår man skal i gang. Der ligger jo en masse gaver og venter på dem under træet. Det er spændende at finde ud af, hvad der er i dem.

Med nogle gaver fordelt i løbet af måneden er der lidt, der stiller trangen op til juleaften. Børnene får lov til at pakke noget op, og de får lidt nyt legetøj. Noget af det kan de måske lære noget af – fx om anatomi. Andre gange er det bare legetøj, som kan en eller anden sjov ting. Men de får et eller andet, og de oplever spændingen ved at pakke det ud.

Adventskalender eller pakkekalender?

I nogle familier er det mest almindeligt med en pakkekalender. Heri er der en lille gave hver dag op til jul. Fra den 1. til den 24. får barnet hver dag en lille ting. Andre familier holder sig hellere til adventskalenderen. Hertil skal du nemlig kun finde fire gaver. Det er langt nemmere at finde fire end 24 gaver.

De færreste har et ubegrænset budget, så du ønsker sikkert at holde den samlede pakkekalender under et vist beløb. Det har den konsekvens, at de 24 gaver bliver nogle små ting. Det bliver noget uden større værdi. Skal du kun købe fire gaver, kan du til gengæld vælge noget, der er lidt større og er mere værd. Det kan blive noget, der ikke bare føles som bras. Du kan også snige lidt læring med ind i det – fx om anatomi eller maskiner.